Din kurv

SÅDAN PASSER DU PÅ KNIVEN

Vask altid knive fra NJORD i hånden, og kom dem ikke opvaskemaskinen. Brug evt. lidt madolie (raps- eller olivenolie) til at gnide skæftet med, hvis træet bliver lidt mat at se på med tiden.

Jens Ansø anbefaler en knivmagnet som den bedste måde at opbevare knivene på. Den beskytter knivene, og samtidig kommer knivene til deres æstetiske ret, når de hænger på væggen.

NJORD-knivene leveres i en træskede, en ”saya” på japansk, så de kan også opbevares i en skuffe. Saya’en er samtidig en god beskyttelse, hvis knivene skal transporteres.

SÅDAN HOLDER DU KNIVEN SKARP

Nogle kokke sliber rutinemæssigt deres kniv hver dag, men det er ikke en nødvendighed. Du kan fint nøjes med at slibe den, når du oplever, at den ikke længere præsterer optimalt.

Brug gerne et keramisk strygestål og aldrig ét lavet af stål, for det sliber ikke ordentligt.

Den allerskarpeste slibning opnår du dog med en japansk vådslibesten. Processen tager lidt tid. Til gengæld er det en smuk, æstetisk proces med meditative bevægelser, og resultatet bliver en suverænt skarp kniv, der er en samurai værdig.

Se udvalg