Din kurv

Ansø of Denmark

Ansø of Denmark blev grundlagt i 2001. Markedet er globalt, og Jens Ansø sælger rigtig mange knive i bl.a. USA, men fundamentet har dybe rødder i den jyske muld. Alle knivene bliver designet og skabt i Jens Ansøs værksted i et gammelt mejeri uden for Hammel.

I dag tæller Ansø of Denmark en lille håndfuld ansatte, inklusive Jens Ansøs hustru, Karina Baglioni Ansø, der bl.a. tager sig af planlægning, pakning og kommunikation. I dag er Ansø of Denmark en familievirksomhed, der drives med stor passion og med blik for, at alle dele af produkterne skal være af højeste kvalitet.


 

Jens Ansø

Jens Ansø er kendt af knivelskere i store dele af verden for sit funktionelle design af høj kvalitet. Hans design er især kendt i USA, hvor mange af hans elegante og stilsikre foldeknive er eftertragtede samleobjekter.

I 2001 stiftede han virksomheden Ansø of Denmark, efter han blev uddannet industriel designet. Alle Jens Ansøs knive er skabt ud fra en dyb kærlighed til den danske designtradition, og han designer ud fra en passion for enkle linjer, rene detaljer og fokus på funktion frem for form.

I 2019 skabte han knivserien NJORD. Det er hans bud på en moderne køkkenknivsserie, der kombinerer den ædle japanske tradition for knivskarpe knivklinger med tidløst dansk design. NJORD er funktionelle og smukke knive til alle, som værdsætter et sublimt stykke værktøj, der samtidig er en nydelse rent æstetisk.

Ud over at Jens Ansø designer for sit eget firma, Ansø of Denmark, designer han også knive for store knivfabrikker i bl.a. USA, Tyskland og Italien, hvortil han bl.a. har designet tre køkkenknivs-serier.

Inspiration

Det urbane kaos i New York. Japanske film. Gamle drengedrømme om biler og værktøj. 1950’ernes klassiske danske møbelarkitektur. Inspirationskilderne er mange for Jens Ansø. Han er dybt fascineret af bl.a. Børge Mogensen og Hans Wegners træstole, som over tid ændrer karakter, idet træet og formen bliver slidt og patineret. For Jens Ansø er nænsomt slid noget af det smukkeste, og det har han tænkt ind i designet af NJORD. Over tid vil træskæftet forandre karakter og blive et æstetisk bevis på knivens brug og tidens gang.

NJORD er ikke kun Jens Ansøs bud på den perfekte køkkenknivsserie. NJORD er også et udtryk for den æstetiske og funktionalistiske tankegang, som gennemsyrer hele Jens Ansøs virke som designer og håndværker: En ægte passion for den danske håndværks- og designtradition legesygt kombineret med knivskarp japansk elegance.

Se udvalg